WOZNIACKI åBNER MADRID OPEN MED MøDE FRA FORTIDEN

Caroline Wozniacki tager onsdag hul på WTA 1000-turneringen Madrid Open, hvor hun tidligt i karrieren nåede finalen.

Åbningskampen bliver da også et møde fra fortiden i skikkelse af den 36-årige italiener Sara Errani.

De to har mødt hinanden fire gange tidligere - den første gang helt tilbage i 2008, hvor Errani vandt.

Siden har Wozniacki slået Errani tre gange.

Engang lå de i den øverste del af verdensranglisten, men nu er det et møde mellem nummer 100 og 117 med Wozniacki som den lavest rangerede af de to.

Mens Wozniacki har fået adgang med et wildcard, har Errani været igennem kvalifikationen i den spanske hovedstad.

Wozniacki har brug for at avancere på listen, hvis hun vil spille sig til OL uden at skulle knytte sine forhåbninger til et slags wildcard for spillere, der tidligere har vundet en grand slam-turnering, men som ikke har rangering til en OL-billet.

Dem er der kun to af, og flere stjerner byder sig til.

Derfor skal Wozniacki ind blandt de omkring 65 bedste ved skæringsdatoen efter French Open, hvis hun skal være mere sikker på en OL-plads.

Udfordringen er dog, at de kommende ugers turneringer foregår på grus, som aldrig har været danskerens foretrukne underlag.

I enkelte tilfælde har Wozniacki dog vist klasse på grus. Blandt andet i Madrid Open i 2009, hvor hun nåede finalen, som hun tabte til den daværende russiske verdensetter, Dinara Safina.

Errani nyder i højere grad at spille på grus. Det var på dette underlag, at hun i French Open i 2012 nåede sin eneste grand slam-finale i single. I double har hun vundet fem grand slam-titler.

De seneste år har hun haft knap så meget at juble over og har blandt andet afsonet en dopingkarantæne.

Mødet mellem Wozniacki og Errani spilles som kamp nummer fire på den største arena i Madrid, Manolo Santana Stadium. Den kan forventes i gang først på aftenen.

/ritzau/

2024-04-24T05:28:41Z dg43tfdfdgfd