VENINDE PINES VED AT MøDE SABALENKA EFTER DøDSFALD

Aryna Sabalenka har tænkt sig at stille op i Miami Open, selv om kæresten Konstantin Koltsov afgik ved døden i mandags i en alder af 42 år.

Ifølge arrangørerne af WTA 1000-turneringen har Sabalenka ikke bedt om at trække sig. Tværtimod ønsker verdenstoeren at spille, skriver AFP.

Tirsdag trænede Sabalenka på Miami Open-banen Hard Rock Stadium, så lige nu ser det ud til, at belaruserens kamp i anden runde mod spanske Paula Badosa afvikles efter planen. Sabalenka var oversidder i første runde.

Badosa er veninde med Sabalenka og har talt flere gange med hende i de seneste dage. Det forklarede Badosa efter sejren over Simona Halep natten til onsdag dansk tid.

- Jeg snakkede med hende i går i lang tid. Og her til morgen det samme. Så jeg ved, hvad hun går igennem. Jeg kender til hele situationen, og hvad der sker.

- Det er for mig også lidt chokerende at gå igennem, fordi hun er min bedste veninde, og jeg vil ikke se hende lide. Det er en meget svær situation, siger Badosa ifølge AFP.

Spanieren har det ikke nemt ved at skulle spille mod Sabalenka efter dødsfaldet.

- Det er på samme tid også ubehageligt at skulle spille mod hende. Men jeg ønsker virkelig ikke at tale om det, for jeg sagde, at jeg ikke ville snakke om det. Hun er min bedste veninde, og det har jeg lovet hende.

- Hun er en stærk kvinde. Jeg tror, at hun får kræfterne et eller andet sted fra. Jeg håber, at det bliver en god kamp, siger Badosa.

Caroline Wozniacki har også sat ord på Sabalenkas situation.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad hun går igennem lige nu. Jeg er også ked af det. Det er sådan en frygtelig situation. Det er så hårdt.

- Jeg har kontaktet hende og sagt, at jeg er der for hende, hvis hun har brug for noget. Jeg elsker Aryna. Jeg synes, hun er en fantastisk person. Hun er altid så glad.

- At se hende gå igennem dette, er hjerteskærende, lyder det fra Wozniacki.

Sabalenka vil ikke komme til at stille op til presseaktiviteter, har arrangørerne meddelt. Belaruseren vil kun træne og spille kampe i turneringen.

- Alle sørger på hver deres måde. Hun gik forbi mig, og jeg gav hende plads og ro. Jeg lod hende vide, at hvis hun nogensinde får brug for noget, så vil jeg være der for hende. Vi er der alle for hende, siger Wozniacki.

Det er den anden tragedie, der rammer 25-årige Sabalenka i de seneste år. I 2019 døde Sabalenkas far, Sergey, i en alder af 43.

/ritzau/

2024-03-20T10:36:35Z dg43tfdfdgfd