TO KANONMåL SIKRER FCN SEJR OVER AGF

To fremragende FC Nordsjælland-mål i første halvleg tog fokus, da holdet fredag aften vandt 3-1 på udebane over AGF i Superligaen.

Ibrahim Osmans flugter og Andreas Schjelderups frisparksperle dannede grobund for sejren, der betyder, at FCN for alvor lægger pres på de øvrige hold i toppen.

Nordsjællænderne kravler op på andenpladsen i Superligaen med 53 point, hvilket er tre færre end Brøndby i toppen.

FC København og FC Midtjylland følger begge efter med 52 point. De tre FCN-konkurrenter i toppen har dog en kamp til gode.

AGF ligger på femtepladsen med et godt stykke både op og ned til de nærmeste konkurrenter. Aarhusianernes fokus er i stedet på pokalfinalen, der torsdag spilles mod Silkeborg i Parken.

FC Nordsjælland var spillemæssigt oven på fra kampens start, og efter blot ti minutter sendte Ibrahim Osman gæsterne i front med en flot flugter.

Et frispark tæt på AGF-feltet ramte muren, og offensivspilleren flugtede efterfølgende første gang fra en spids vinkel den løse bold over ved den fjerne målstolpe.

Få minutter efter var Osman tæt på at fordoble målscoringen, da han fik en væsentlig større chance, end målet blev blevet scoret på. Den hurtige FCN-spiller brændte dog friløberen mod AGF-keeper Bailey Peacock-Farrells mål.

Den underholdende start fortsatte, og halvvejs i første halvleg var det AGF's tur til at være tæt på scoring.

Midtstopper Tobias Anker kom først på et hjørnespark og headede bolden på overliggeren, mens Patrick Mortensens forsøg på returbolden blev reddet på FCN's målstreg.

FCN-profilen Andreas Schjelderup havde set holdkammerat Osmans scoring i begyndelsen af kampen og var blevet inspireret.

Efter 28 minutter tilkæmpede den unge nordmand sig et frispark foran værternes felt, og Schjelderup tog sig efterfølgende selv af det og sparkede flot bolden op i det nærmeste målhjørne via overliggeren.

Derfra trak FCN sig længere tilbage på banen.

AGF overtog styringen og skabte særligt i anden halvleg flere store chancer, der burde være omsat til scoring, men den aarhusianske skarphed udeblev.

I stedet cementerede unge Conrad Harder efter 83 minutter gæsternes sejr, da han sendte indersiden på et indlæg efter en FCN-omstilling.

Hjemmeholdet fik i dommerens tillægstid pyntet på resultatet, da Tobias Bech reducerede til 1-3 efter et aarhusiansk hjørnespark.