NICKI PEDERSEN HIVER GAMMEL RIVAL IND SOM ASSISTENT

Gennem et par årtier var Nicki Pedersen og Hans Andersen rivaler på banen. Når altså ikke de kørte Danmark til medaljer ved hold-VM sammen.

Nu skal de to fynboer udelukkende fokusere på samarbejde. Mandag meddeler Danmarks Motor Union (DMU), at Hans Andersen er blevet ansat som assisterende landstræner for Nicki Pedersen.

Dermed er to af de største danske speedwaykørere i dette årtusind sat i spidsen for at skaffe fremtidig succes til landsholdet.

- Hans har en lang og glorværdig karriere bag sig. Samtidig med at han er yderst kompetent, er Hans højt respekteret hos de kørere han skal arbejde med og generelt i speedwayverdenen, siger DMU-sportschef Søren Andersen til unionens hjemmeside.

- Det gælder både nationalt og internationalt. Det er glædeligt, når vores dygtige kørere vil hjælpe den næste generation af kørere med at dygtiggøre sig. Vi glæder os til, at Hans skal repræsentere DMU og Danmark i ryttergårde rundt omkring i Europa.

Efter 23 år som professionel stoppede Hans Andersen i januar karrieren som 43-årig. Karrieren bød på både grandprixsejre i VM-serien og VM-guld for hold med Danmark.

- Jeg finder en kæmpe motivation i selv - sammen med Nicki - at have hentet VM-guld til Danmark som aktiv, hvor målet nu også er at hente guld hjem, bare fra den anden side af stakittet, siger Andersen.

47-årige Nicki Pedersen er stadig aktiv kører ved siden af landstrænerjobbet. Han vandt VM individuelt i 2003, 2007 og 2008.

I december 2022 blev Nicki Pedersen ansat som landstræner for Danmark.

/ritzau/

2024-05-06T11:46:49Z dg43tfdfdgfd