LæGENS NEDSLåENDE ORD: DERFOR ER HAN BEKYMRET FOR JONAS VINGEGAARD

Efter et hårdt styrt i Baskerlandet Rundt blev Jonas Vingegaard udskrevet fra hospitalet sidste uge, og nu udtaler en læge sig om hans chancer for Tour de France.

Sidste uge var der godt nyt fra Jonas Vingegaards styrt, da han blev udskrevet fra det spanske hospital, han havde været indlagt på siden starten af april.

Men nu er spørgsmålet, om han vil kunne blive helt klar til årets Tour de France, der har start i slutningen af juni.

Selv vil hverken han selv eller hans hold udtale sig om sagen, men nu sætter en sportslæge nu ord på situationen.

– Jeg håber, at han bliver klar, men jeg er bange for, at han ikke når det. Visma har udtalt, at han kun kører, hvis han er 100 procent klar, så de næste ti dage bliver afgørende, siger Team Danmark-lægen Mads Münster Karlsson til B.T.

Niveau er tvivlsomt

Sportslægen spår, at cykelrytteren først er tilbage i sadlen to-tre uger frem i tiden, og han understreger, at vi stadig ikke kender skadernes omfang.

Mads Münster Karlsson har dog sine tvivl, om Jonas Vingegaard når op på det niveau, han havde tidligere, og hvis han først er klar til at træne om ti dage, så har der allerede været en pause på en måned.

Men kommer Jonas Vingegaard hurtigt på cyklen igen, så er chancen for, at han kan nå at komme med, større – men der er på nuværende tidspunkt ikke meldt noget ud fra holdets side.

Start skal være rolig

Dog har udmeldingen været, at cykelrytteren skal restituere, og sportslægen mener da også, at der er vigtigt at tænke kortsigtet.

Måske er det blot nogle få dage af gangen, der skal planlægges og så se, hvordan det går for Jonas Vingegaard, men det er vigtigt at starte roligt ud, pointerer han.

Det kan være en god ide, at cykelrytteren blot starte med at “rulle lidt”, og at der så gradvist bliver bygget mere modstand på. Derfra skal der gang i kvalitetstræning.

Styrken er uvis

Restitutionen er vigtig herfra, men Jonas Vingegaard skal også være opmærksom på, at det kan koste på kontoen at slappe af, for det er nemlig lig med muskeltab.

Det kan nemlig tage op til fire uge at få den samme muskelstyrke igen i forlåret for almindelige mennesker, men man ved ikke helt, hvordan det ser ud for eliteatleter.

Vi håber på det bedste for Jonas Vingegaard!

Hvad er dine tanker om cykelrytterens mulighed for at nå Tour de France? Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner.

Artiklen Lægens nedslående ord: Derfor er han bekymret for Jonas Vingegaard blev først udgivet af Newsner Dansk.

2024-04-24T06:50:11Z dg43tfdfdgfd