HJULMAND VIL HAVE BEDRE ANGREBSSPIL OG DøDBOLDE TIL EM

Der er plads til offensiv forbedring på fodboldlandsholdet inden sommerens EM.

Sådan opsummerer landstræner Kasper Hjulmand årets første landsholdssamling efter tirsdagens 2-0-testsejr over Færøerne. Den blev spillet tre døgn efter 0-0-kampen mod Schweiz.

Han vil se hurtigere kombinationer og skarpere dødbolde, for så kan både chance- og målfrekvensen øges.

- Der er altid ting, vi kan gøre bedre. I dag var der nogle sekvenser, hvor vi kunne komme tættere på at skabe chancer, hvis vi havde haft et hurtigere boldtempo.

- Jeg synes, vi har fået for lidt ud af vores dødbolde. Der er tegning til noget godt, og vi har sat rammen for det, for spillerne og Lars Knudsen (landsholdets nye dødboldstræner, red.) har virkelig arbejdet godt.

- Jeg kan se, der er muligheder, og dødbolde er sådan en ting, der kan åbne kampene op, så det kommer vi til at arbejde fokuseret på at forbedre, siger Kasper Hjulmand på et pressemøde.

I løbet af ugen har han set, at hans stamspillere står skarpt, og at bejlerne yderst i truppen vil klø på for at komme i flyet til Tyskland.

- Alt i alt har vi haft en rigtig god uge med mange kvalitetstræninger. Vi sluttede af med at vinde, og vores præstation var okay, selv om der var ting, vi kunne gøre bedre.

- Vi har forberedt en del ting frem mod EM ved den her samling, og der er en god stemning på holdet. Vi ved, der er ting, vi kan og skal gøre bedre, og vi skal jagte hver eneste procent, siger Kasper Hjulmand.

Som ventet dominerede Danmark tirsdagens møde mod verdensranglistens nummer 135, men på måltavlen var forskellen i den beskedne ende til glæde for Færøernes landstræner, svenskeren Håkan Ericson.

- Kampen udartede sig forventet med dansk dominans, men i forhold til holdenes tre seneste møder i de sidste par år, så fik vi vist os bedre frem og spillede mere modigt.

- Det kostede et dumt indkasseret mål i starten af kampen, men vi fik vist mod og havde bedre perioder på bolden end tidligere, siger Håkan Ericson.

Pierre-Emile Højbjerg og Mohamed Daramy scorede Danmarks mål i testsejren.

/ritzau/

2024-03-26T22:36:40Z dg43tfdfdgfd